| Problém s otáčkama | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
Spaceman
Poèet pøíspìvkù : 2 Points : 3 Reputation : 0 Join date : 15. 03. 09
| Předmět: Problém s otáčkama Sun Mar 15, 2009 3:55 pm | |
| Caes..mam problem motor mi nejde do otacek...myslel ze po zime potreba vymenit starej benzin..to sem udelal..karbec sem taky vycistil a porad stejny..Vsiml sem si akorat mensi mezery mezi vyfukem(kolenem) a motorem srouby sem dotahl..ale porad tam je mezera..nema tam byt nahodou nejake tesneni??koukal sem taky na vzduchovej filtr a je docela zaprasenej...muzete mi poradit cim by to mohlo bejt..sem nastvanej nemuzu jezdit, taky se bojim aby se nestalo neco v motoru..Diky za rady $paceman | |
|
| |
Admin - Woozie Admin
Poèet pøíspìvkù : 185 Points : 146 Reputation : -1 Join date : 02. 01. 09 Age : 32 Location : Trenčín
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sun Mar 15, 2009 5:47 pm | |
| Ahoj, mohol by si to trochu upresniť? Nejde do otáčok na voľnobehu alebo pri jazde? Máš motorku v sériovom stave alebo upravenú? Teoreticky by to mohla spôsobovať aj tá medzera, ktorú spomínaš prakticky však o tom pochybujem, zase taký vplyv to mať nemôže. Tiež som mal podobné problémy a nakoniec došlo na výmenu vzduchového filtra, celý airbox išiel do prdele (ono originál penový filter nemá bohvie akú priepustnosť). Skús odpojiť hadicu od airboxu a kúsok sa previesť. Hneď uvidíš či je to v tom. Inak by to mohol byť aj priupchatý karbec alebo výfuk. V tom prípade karbec rozobrať --> vyčistiť a výfuk vypáliť. | |
|
| |
hOOrNeT
Poèet pøíspìvkù : 139 Points : 76 Reputation : 1 Join date : 04. 02. 09 Location : Královehradecký kraj
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sun Mar 15, 2009 7:24 pm | |
| ahoj, tak ten výfuk ti nejspíše sedí, jen se ti zdá že né, protože se ti neopírá ta destička kterou vedou šrouby až o válec, to ale vůbec nevadí, protože výfuk je umístěn ve válci kónicky. Pokud máš strach, vem silikon co je na motory a "oplácej" to kolem dokola. Nic tím nezkazíš. Vzducovej filtr normálně vyndej a vyper ho v jarové vodě, nech ho pořádně uschnout a pokud máš, tak ho naimpregnuj olejem na vzduchové filtry, pokud nemáš, nech ho suchý. Udělej tohle dvoje, když to nepomůže, tak musíš laborovat dál. Např nová svíčka, kontrola kabelu co vede ke svíčce (kontakt) popř nový (otázka 20 Kč) Pokud to na podzim jezdilo OK a teď se tomu nechce aniž by si s tim něco dělal přes zimu, musí to být něčím takovým. Mimochodem mám teď podobný problém, ale měl jsem ho už na podzim, ale už jsem na to asi přišel. Teda doufám, ještě jsem to neprubnul ale u mě to je způsobeno uplně něčím jiným. Měj se | |
|
| |
hOOrNeT
Poèet pøíspìvkù : 139 Points : 76 Reputation : 1 Join date : 04. 02. 09 Location : Královehradecký kraj
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sat Mar 21, 2009 8:21 pm | |
| nazdár, tak dnes bylo hezky, tak jsem se probudil v 7:30 a rozhodl se, že konečně spravím motku - vynechávala a nechtěla do otáček. Zajel jsem si teda na ní do kovomatu pro nové šroubky. Samozřejmě nechtěla jet. Volnoběh nedržela, vynechávala jak svině. Přijel jsem domu, hodil jsem se do pracovních hadrů a šlo se makat. Trošku jsem přetěsňoval okolí jazýčkového ventylu, měl jsem podezření, že to tam přisává falešnej vzduch. Dále jsem otočil karbonové lístky v jazýčkovém ventylu, protže trošku odléhali a tak moc netěsnily - už je to OK. Pak se mrknu na svíčku a všimnu si, že je špatná směs - chudá a to celkem dost. Oddělal jsem tedy mnou vyrobený kryt airboxu (jezdil jsem na něj rok a půl) a šoupnul tam origoš - tím jsem celkem o dost motor přiškrtil na vzduchu. Nechtělo se mě laborovat s tryskama tak jsem udělal tohle - otázka 10ti minut. Pak jsem ještě dělal nějaké ty capiny - nic podstatného. Říkal jsem si, že by to snad už mohlo jet OK. Mezitím byl oběd a já se šel najíst. Odpoledne jsem to šel projet. Chytla krásně. Po chvilce jsem vyjel. Táhla dobře v nízkých otáčkách. Po ujetí asi 2 km jsem ji začal pořádně nakládat. Opět... motka nechtěla jít.. Byl jsem nasranej. Po kilometru jsem sjel na polňačku s tím, že trošku poladím volnoběh a vzdušník. Slezu tedy z mašiny a najednou vidím, že jsem si zapoměl vypnout sytič... tak jsem ho vypnul a po chvilce motka jela jak splašená. Krásně se vytáčí do maxima, rychlost taky dobrá. Na polňačce jsem si zablbnul - pokusy o zvednutí na prdel, na jedna jde - buď přes spojku, nebo 2x krátce potáhnout za plyn a po 3. tam ten plnej nechat a ona se zvedne. Nebo na dvojku jsem to zkoušel - to jsem jí ale musel pomoct hrknutím a šla jen trochu. No neumím to na zadním, ale byla to sranda Pak jsem ji ještě protáhl po silnicích. Maximálka byla dobrá, motor se krásně sbíhal, vše OK. Dokonce i volnoběh byl krásně plynulej. Z dnešní jízdy jsem měl po dlouhé době trápení s vynecháváním konečně radost. Nyní motka jezdí tak jak má | |
|
| |
Mara008
Poèet pøíspìvkù : 135 Points : 126 Reputation : 10 Join date : 05. 01. 09 Location : Moravskoslezsko
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sat Mar 21, 2009 9:14 pm | |
| hOOrNeT> derbi není moc dobrá motorka na dávání na zadní ... jsem to zkoušel jenom párkrát a pak sem se na to vysral ... 1) je to slabé 2) tam je nějaké divné těžiště ... fichtl mi jde zvednout skoro dorovna, ale s derbi ... | |
|
| |
hOOrNeT
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sat Mar 21, 2009 9:21 pm | |
| derbina jde taky, není ani tak slabá.. spíš těžká... fichtl váží 55kg, derbi 90kg a sedíš tam o 20cm víš.. to je ten rozdíl | |
|
| |
Mara008
Poèet pøíspìvkù : 135 Points : 126 Reputation : 10 Join date : 05. 01. 09 Location : Moravskoslezsko
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sat Mar 21, 2009 9:23 pm | |
| | |
|
| |
Mara008
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sun Mar 22, 2009 11:00 am | |
| hOOrNeT> chtěl jsem se zeptat jaký máš ten jazýčkový ventyl?? máš tam 6 těch jazýčků (3 nahoře a 3 dole) nebo tam máš jenom 3 nahoře tak jak to mám já? | |
|
| |
hOOrNeT
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sun Mar 22, 2009 12:04 pm | |
| ne ne, 3 nahoře, 3 dole.. pokud tam máš jen 3 na jedné straně a druhou stranu máš "ucpanou" tak to asi není to nejlepší... máš o 1/2 menší "průtok" směsi než já... | |
|
| |
Mara008
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sun Mar 22, 2009 2:56 pm | |
| hOOrNeT> a co je podle tebe lepší mít tam ten s polovičním průtokem nebo to vyndat (ale to by pak nejelo v nízkých otáčkách) protože to stojí kolem 2 litrů co sem našel | |
|
| |
hOOrNeT
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sun Mar 22, 2009 5:26 pm | |
| v žádném případě to nevyndávej, nejelo by ti to v žádných otáčkách Tedy jelo, ale hrozně. Protože to ti zabraňuje, aby se ti směs vracela zpět ke karburátoru. Jak ti jezdí senda? .. popiš to nějak... | |
|
| |
Mara008
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sun Mar 22, 2009 6:37 pm | |
| mno teď nijak, mám to rozebrané a scháním kroužky (už to bylo na mále ještě, že jsem to rozebral) ... ale jinak v celku normálně ... jen teď jak mám tu new řetězovku, tak sou trožku línější rozjezdy, ale pak to nemusím tolik točit když jedu třebas 80 (70 tachač ukazuje víc) ... a de to poznat, že jak se otvírají ty klapky (jaz. ventily) | |
|
| |
hOOrNeT
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Sun Mar 22, 2009 8:34 pm | |
| jak můžeš prosim tě poznat, že se otevírají jazýčky? Popiš mě to | |
|
| |
Mara008
| |
| |
hOOrNeT
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Mon Mar 23, 2009 5:10 pm | |
| víš proč jsem to chtěl popsat? Protože to nejde to na průběhu otáček nemá vliv to má vliv na celkovou funkci dvoutaktního motoru. Ty si ale lolek na průběh výkonu má vliv výfuková přívěra nebo časování, ale klapky to nejsou | |
|
| |
Osi
Poèet pøíspìvkù : 73 Points : 92 Reputation : 0 Join date : 11. 03. 09 Location : Brno
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Mon Mar 23, 2009 8:46 pm | |
| Nechci zakládat new topic.Mám derbinu chvilku,a zdá se mě , že na podzim jela líp a že teť tak moc netáhne..Chci vyčistit filtr.Ale nevím kde přesně je.Vím že pod sedlem . A čím to mám vyčistit? | |
|
| |
Mara008
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Mon Mar 23, 2009 9:03 pm | |
| sundej sedlo a bočnice ... proper ho v jarové vodě a jestli máš nějaký speciální olejiček tak ho na to dej | |
|
| |
hOOrNeT
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Mon Mar 23, 2009 9:48 pm | |
| - Osi napsal:
- Nechci zakládat new topic.Mám derbinu chvilku,a zdá se mě , že na podzim jela líp a že teť tak moc netáhne..Chci vyčistit filtr.Ale nevím kde přesně je.Vím že pod sedlem . A čím to mám vyčistit?
Nejspíš se ti to jen zdá, každopádně filtr vyčisti Jinak bude ještě hůř, teď to ještě jde a motorka celkem jede, ale jakmile se pořádně oteplí a bude léto, tak motorka bude zase línější. To je způsobeno teplotou vzduchu a také jeho hustotou... V zimě vždycky motorka jede líp než za horkých letních dnů... kurva, proč to nemůže být naopak? | |
|
| |
Osi
Poèet pøíspìvkù : 73 Points : 92 Reputation : 0 Join date : 11. 03. 09 Location : Brno
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Mon Mar 23, 2009 11:30 pm | |
| A nebo teť mě tak napadá, že sem vlastně vyměnil koncovku výfuku. Měl sem tam laďák, ale dal sem tam zase ze série.. Ale jeden den sem jezdil s tým laďákem a zdálo sem mě to línější. Sere mě že se přez zimu rozbil tachec, tak nevím kolik to teť jede .. .. | |
|
| |
hOOrNeT
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Mon Mar 23, 2009 11:47 pm | |
| | |
|
| |
Osi
| Předmět: Re: Problém s otáčkama Mon Mar 23, 2009 11:53 pm | |
| - hOOrNeT napsal:
- jakej laďák máš?
arrow | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Problém s otáčkama | |
| |
|
| |
| Problém s otáčkama | |