Našťastie mne sa naozaj nič nekazí (ťuk ťuk ťuk) - Derbi je skutočne spoľahlivá motorka. Zážitkov z cies je ale skutočne dosť. Napr:
Transpublik CZ Cup 09 - Kľúčová akcia tejto sezóny. Na štart v Aši som vyrazil už vo štvrtok južnou trasou cez Brno -> Jihlava -> Tábor -> Plzeň -> Cheb. Cesta bola fajn 560km sme prešli za neskutočných 9h a 45min.
V piatok som si urobil malý výlet za účelom ochutnať nemecký benzín. Takže iba malý 100km okruh po nemeckom príhraničí aj s nejakou tou enduro vložkou Večer pivo/limo, naplánovať trasu a hurá spať pač v sobotu vstávame skoro.
Sobota - Budíček 5:30, pobaliť stan, všetky krámy nahádzať na motorku a 6:30 vypadnúť na prakovisko Lidl v Aš, teda na štart
7:31 bol môj štartovný čas takže cvak tam jednotku a valíme smer Jablunkov na opačnej strane republiky. Je ale treba prejsť 4 kontrolnými bodmi a to Peruc, Benátky nad Jizerov, Nový Bydžov a Dobruška. Neubehlo ale ani 10km a už som aj stál na pumpe pretože začalo chcát. Ale takú prietrž som na motorke ešte nezažil... Postupne sa nás tam zbehlo viac, skoro to vyzeralo na druhý štart Dal som si kávu a zabil som tam 45 min. Potom sa to trocha unormálnilo tak som to riskol a valil dalej. O 5 km ďalej sa to znova spustilo ale sral som na to. Išiel som po Route 6 smer Karlove Vary, od ktorch už bolo sucho a nepadla ani kvapka. Ďalej trip pokračoval cez Kadaň, Louny až do Perucu, teda prvého kontrolného bodu.
Ďalej sme držali smer Mělník a potom Benátky nad Jizerou - Druhý kontrolný bod. Odtiaľ do Nové Byždovu, Hradec Králové, Dobruška a cez Jeseníky (perfektné cesty. tam sa ešte určite vrátim) smer Ostrava Jablunkov. O 21:20 som bol na poslednej benzínke v Jablunkove. Čas 12hodín 24min mi o fúz zaistil prvé miesto v mojej kategórii (veľká poklona Zbyňkovi, ktorý to celé absolvoval na New Pionýrovi - bol o 4 minúty pomalší čož je na takú moto super výsledok)
Potom už len nasledovala konzumácia piva, prasaťa, čum na striptérky zalahnuť. V nedelu nasledoval pohodový návrat domov.
Celkom som za víkend nabehal 1560km, z toho závod mal 720km. Bola to perfektne zorganizovaná nezabudnuteľná akcia. Dúfam, že sa zúčastním aj ďalší ročník
Všetky fotky zde:
http://woozie.rajce.idnes.cz/TRANSPUBLIK_CUP_2009/